Met het zetten van een laatste plant werd het pleintje officieel geopend.
Met het zetten van een laatste plant werd het pleintje officieel geopend. Foto: Riz Jongerius

Pleintje Simon Vestdijkstraat opgeknapt

Buurt & Wijk

WEESP - Dagelijks bestuurder Jan van der Does opende samen met een bewoner het vernieuwde pleintje aan de Simon Vestdijkstraat. Er is beplanting toegevoegd waaronder een nieuwe boom en een haag en er zijn speeltoestellen en bankjes geplaatst. 

Bewoners hadden zich verzameld op het pleintje voor een korte toespraak van de dagelijks bestuurder. Tijdens de opening waren er echter nog de nodige vragen aan Van der Does van de omwonenden. Of er verlichting komt en camera’s? Wat de gemeente gaat doen aan overlast van hangjongeren en hondenpoep? Zomaar wat vragen waar Van der Does niet direct een antwoord op had.

Bewoners mochten meedenken over het plan en hun reacties zijn verwerkt in het ontwerp. Via een enquête en tijdens een bewonersavond kozen bewoners welke speeltoestellen zij graag terug willen zien op het plein. Het speeltoestel met de meeste stemmen was de vogelnestschommel, die nu is geplaatst op het plein. Ook een tweede bankje en het houten hek waren wensen van bewoners en deze zijn nu terug te vinden op het plein. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant