Partijen wijzen naar elkaar voor redding S&B

  Buurt / wijk

WEESP – Komt er een oplossing voor het Sluis-en-bruggenfeest? Voorlopig wijzen alle betrokken partijen voornamelijk naar elkaar. In het WeesperNieuws deze week het verhaal. Over één ding is iedereen het eens: er moet wat gebeuren.

Wil je eind augustus alles in orde hebben, dan moeten voor de veertigste editie van het Sluis-en bruggenfeest nu al de procedures voor vergunningen in gang worden gezet. Vooralsnog is de sfeer onder betrokkenen echter afwachtend. Zal het allemaal nog wel doorgang vinden als niemand de kar trekt? Hoe erg is dat? Hoe belangrijk is het feest voor Weesp? Het WeesperNieuws verzamelde enkele reacties.

Wie staat er op?
Het wachten is op iemand of een groepje Weespers dat opstaat. Eigenlijk zoals dat last minute vorig jaar gebeurde toen Koningsdag in Weesp ter ziele dreigde te gaan. Een zestal Weespers, welwillende burgers met een hart voor de stad, voorkwam dat en pakt dit jaar opnieuw de handdoek op om het koningsfeest te organiseren. Is er nog zo'n club die zijn nek wil uitsteken en de uitdaging van de wirwar aan regelgeving rond het S&B wil aangaan? André Wierper van Weesp Marketing hoopt het van harte: "Wij zullen nieuwe mensen ondersteunen waar nodig, maar we kunnen zelf geen mensen leveren. Ik zou zeggen: horeca, ga eens met elkaar om de tafel zitten. Het feest is er ook in jullie belang."

Toeters & Bellen
Die bereidheid leeft er zeker onder de horecaondernemers, al geven Peter van Asperen van 't Heertje en Matthijs van Dijk van Toeters&Bellen aan dat de organisatie van het programma op hun eigen locatie al een helse klus is. Veel extra werk kan daar niet bij. 

Meer reacties in het WeesperNieuws van deze week


1 reactie
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail