Foto: Bastiaan Miché

Weesp heeft weer een jongerenwerker

  Buurt / wijk

WEESP - De gemeente Weesp heeft het een aantal jaren zonder jongerenwerker moeten doen, maar sinds 1 april is dat hiaat opgevuld door Burak Sandikci (38).

De jeugdhulpverlener met Turkse roots is gepokt en gemazeld in het vak, als geschoolde jongerenwerker met acht jaar ervaring en als ervaringsdeskundige.

De eerste weken bleef het stil in Trainspotting, het jongerencentrum van Versa Welzijn aan de Sportparklaan. Sandikci ging de straat op, naar voetbalvelden, winkelcentra en andere plekken waar jongeren chillen. "Als je veel op straat hangt, ga je voetballen en als dat niet kan, ga je rottigheid uithalen. Jointjes roken of rotzooi trappen om jezelf op de kaart te zetten", verklaart hij het gedrag van hangjongeren. Sandikci heeft vooral geluisterd naar wat ze willen, wat ze daarvoor zelf willen doen en heeft gewerkt aan een vertrouwensband: "Samen leuke ervaringen opdoen; ik heb een paar keer met ze gegeten en ze zelf spullen laten uitzoeken voor Trainspotting. Dan voelen ze: deze man wil iets voor ons doen."

Burak Sandikci heeft grootse plannen met Trainspotting. Zo moet er onder meer verbouwd gaan worden. 

Lees verder in de digitale editie


1 reactie
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail