Afbeelding

Vijf Weespers inmiddels overleden aan coronavirus

Coronavirus

WEESP - Het aantal Weespers dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is in een week gestegen van twee naar vijf. Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek.

Het totale aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in de gehele Gooi en Vechtstreek steeg in diezelfde periode van 46 naar 57. 

Het betreft inwoners uit Weesp (5), Blaricum (2), Gooise Meren (8), Hilversum (30), Huizen (9), Laren (1) en Wijdemeren (1). Van één overledene is de woonplaats onbekend.

De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 82 jaar (spreiding van 64 tot 98 jaar). De locatie van overlijden betrof 41 keer een verpleeghuis, 14 keer een ziekenhuis en twee maal de thuissituatie.

Coronateststraat
In de zogenaamde coronateststraat die de GGD inmiddels drie weken geleden heeft opgesteld in Bussum, zijn nu 573 zorgmedewerkers met corona-achtige klachten getest. Van hen bleek 18 procent besmet te zijn. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats zodat ook medewerkers uit het onderwijs en kinderopvang zich kunnen laten testen. Heel soms wordt er ook een boa of agent getest, bijvoorbeeld wanneer hij of zij in het gezicht is gespuugd.

Tergooi
Binnen Tergooi is het aantal coronapatiënten de afgelopen week geleidelijk afgenomen. Woensdag stond de teller op 17. Daarvan lagen er 8 op de intensive care. De afgelopen week is geen één coronapatiënt in het ziekenhuis overleden. Verder is men druk doende om de andere afdelingen, die de afgelopen periode dicht waren, weer te openen. Wanneer dat kan, is nog niet duidelijk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant