Afbeelding

'Veel meer Weespers verdienen een lintje'

Cultureel

WEESP - Veel meer Weespers zouden een koninklijke onderscheiding verdienen. Dat zegt Cor van der Poel deze week in het WeesperNieuws.

Van der Poel werd voor Koningsdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een onderscheiding waar hij zeer trots op is, maar waar hij ook genuanceerd over denkt, zo zegt hij in het interview

"Toen ik in 1994 na 20 jaar politiek aftrad als raadslid en wethouder, werd ik benoemd tot Ereburger van de Stad Weesp. Dat vond ik altijd, en nog steeds eigenlijk, het hoogst haalbare. Sinds die tijd heb ik tegen iedereen die over een lintje begon gezegd: ik vind het ereburgerschap genoeg. En waarom zei ik dat? Omdat ik in Weesp véle, véle andere mensen ken die ook ontzettend veel doen voor de samenleving en die zouden dat lintje zonder meer verdienen. Dus als iemand opperde om mij voor te dragen, zei ik altijd: vraag het liever aan voor een van al die andere mensen. Die oproep wil ik hier nu herhalen."

'Kan m'n mondje roeren, ben weer bezig, voel me heerlijk' 
Lees het hele interview met Cor van der Poel

Burgemeester
Ook burgemeester Bas Jan van Bochove deed deze week een oproep om Weespers voor te dragen voor een lintje. De voordrachten voor de lintjesregen in april moeten voor 1 september ingeleverd zijn bij de burgemeester, dus het is nu de tijd om in actie te komen, zo legt hij uit. De aanvraagprocedure begint op www.lintjes.nl.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant