Dossier: Grote brand Laurentiuskerk

Kerkhaan al eerder zoek

  Politie

WEESP -  De weerhanen van Laurentius blijken een reputatie te hebben als het om mysterieuze verdwijningen gaat. De verdwenen haan is namelijk niet de originele haan. 

De haan is ruim een halve meter hoog en gemaakt van koper. Een laagje bladgoud gaf hem eeuwige glans. Het is niet de originele torenhaan, want die verdween decennia geleden op mysterieuze wijze. Zo'n tien jaar geleden zette een groep parochianen onder aanvoering van Kees den Hartog een nieuwe haan op de spits. En die haan is nu dus ook op mysterieuze wijze verdwenen.

Diefstal
Sinds brand in de toren van de kerk is de haan die bovenop stond verdwenen. Langzaam komt er meer informatie naar buiten en lijkt er sprake van diefstal. Het koperen beestje is op de grond gefotografeerd en twee personen zijn gezien terwijl ze haan meenamen. 

Cees van Vliet, eigenaar van de kerk, is niet van plan aangifte te doen bij de politie. Te veel gedoe. "Het is gewoon jammer. We kunnen een nieuwe haan bestellen, maar het zou mooier zijn als we de 'originele' weer kunnen gebruiken." Van Vliet is vast van plan de torenspits te herstellen. Daarop zet hij dan in elk geval hetzelfde ijzeren kruis, want dat kan worden hersteld.

Zie ook:
Namen twee personen de haan?
Waar is de koperen haan uit de toren?
Nieuwe foto laat haan zien, en ook dat hij is verdwenen


2 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten