Wethouder Astrid Heijstee krijgt Economische Zaken, haar partijgenoot John Vos Ruimtelijke Ordening.
Wethouder Astrid Heijstee krijgt Economische Zaken, haar partijgenoot John Vos Ruimtelijke Ordening. Archieffoto: Ruth van Kessel

Ruimtelijke ordening en Economische Zaken naar WSP

Politiek

WEESP - John Vos (WSP) krijgt in het nieuwe college van B en W de portefeuille Ruimtelijke Ordening. Economische zaken gaat naar partijgenoot Astrid Heijstee. Financiën is voor Léon de Lange van D66. Maarten Miner wordt namens GroenLinks verantwoordelijk voor Duurzaamheid.

Astrid Heijstee is de enige die in de vorige periode ook al wethouder was. Ze behoudt WMO, Toerisme en Sport. Ook blijft ze projectwethouder Binnenstad. Economische Zaken is nieuw in haar portefeuille, ze neemt die taken over van Herman Tuning (GroenLinks).

Kostverlorenstraat
Naast Milieu en Duurzaamheid gaat Maarten Miner zich bezighouden met Groen en Wijkbeheer en ICT. Ook wordt hij projectwethouder Kostverlorenstraat.

Weespersluis
Léon de Lange krijgt naast Financiën ook Kunst en Cultuur en Verkeer en Vervoer onder zijn hoede. Verder wordt hij projectwethouder Weespersluis en coördinerend wethouder Participatie en Burgerinitiatieven. Die laatste portefeuille neemt hij over van Heijstee.

Vastgoed
John Vos krijgt naast Ruimtelijke Ordening, in het vorige college in de portefeuille Peter Eijking (PvdA), ook de verantwoordelijkheid over Volkshuisvesting en Maatschappelijk Vastgoed.

Benoeming
De beoogde portefeuilleverdeling (die nog meer zaken omvat dan in dit bericht aangegeven) is woensdag bekend gemaakt in het coalitieakkoord. De wethouderskandidaten moeten nog door de gemeenteraad benoemd worden. Dat staat geagendeerd voor 9 mei.

Léon de Lange, John Vos, Astrid Heijstee, Maarten Miner

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant