Afbeelding

Het blijft lang wachten op sociale huurwoning

Politiek

WEESP - Wie in Weesp een sociale huurwoning krijgt aangeboden, heeft gemiddeld 8,5 jaar als woningzoekende ingeschreven gestaan. Dat is lang, in de andere gemeenten in de Gooi en Vechtstreek ligt dat gemiddelde nog hoger.

Dit cijfer wordt niet alleen veroorzaakt door de mensen die actief zoeken en reageren op vrijkomende woningen, maar ook op mensen die op zich nog prima wonen, maar zich uit voorzorg als woningzoekende hebben ingeschreven. Als je alleen de actieve zoekers bekijkt, komt de gemiddelde wachttijd op 3,2 jaar, wat ongeveer gelijk is aan het regionaal gemiddelde. Het blijkt uit cijfers over de woonruimteverdeling in de Metropoolregio Amsterdam, waartoe ook de Gooi en Vechtstreek behoort.

Beleid
In een poging daar iets aan te doen, ziet de gemeenteraad van Weesp erop toe dat van elke nieuwbouwproject minstens een derde in de sociale sector valt (koop en huur). Dat lukt overigens niet altijd. Zo wordt dit streven om allerlei redenen niet gehaald in het bouwplan 'Weesperwerf' aan de Nijverheidslaan.

Dat 1/3-beleid komt hoe dan ook te laat voor Weespersluis. De afspraken over de 2750 (dure) koopwoningen in de Bloemendalerpolder lagen al vast. Toch probeert het stadsbestuur ook in dit project nog iets betaalbaars te krijgen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant