Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Peter Eijking keert niet terug als wethouder

Politiek

WEESP - PvdA-wethouder Peter Eijking wil na de verkiezingen een flinke stap terug doen. Hij zegt niet meer beschikbaar te zijn voor een wethouderschap, mocht zijn partij opnieuw deel uit kunnen maken van een coalitie.

Op de kieslijst van de PvdA staat Eijking op nummer drie, wat in de huidige politieke realiteit een onverkiesbare plaats lijkt. Eijking (wethouder van o.a. cultuur, onderwijs en ruimtelijke ordening) wil dan ook liever niet in de raad, omdat hij zijn opvolger niet voor de voeten wil lopen. Nog belangrijker is het argument om meer van zijn pensioen te genieten. "Ik heb wel enorm getwijfeld, want ik vind het uiterst nuttig en leuk werk, maar ik ben nu bijna 70 en wil meer tijd besteden aan privézaken." Een commissielidmaatschap sluit hij niet uit.

Betaalbare woningen
Eijking rondt na de verkiezingen op 21 maart zijn vierjarige periode als wethouder af. Voor die tijd hoopt hij in elk geval nog twee dingen te bereiken: een duidelijk zicht op meer betaalbare woningbouw in Weespersluis en een duidelijke uitspraak over een crematorium in Weesp. In beide dossiers verwacht hij op korte termijn een ontwikkeling.

Ook Herman Tuning (GroenLinks) gaf aan om persoonlijke redenen niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant