Barry Dooper, Frank de Graaf, Emma den Besten en Paula van der Pouw: de vier snelste Weespers.
Barry Dooper, Frank de Graaf, Emma den Besten en Paula van der Pouw: de vier snelste Weespers.

Frank en Emma op bovenste tree Weesper erepodium

Sport

WEESP - Frank de Graaf en Emma den Besten kroonden zich zondag tot de snelste Weesper en snelste Weespse in de WeesperNieuws Extra Triatlon. Ze stonden nog niet eerder op de hoogste tree van het Weesper podium.

"Het was twee uur knokken", zei Frank nadat hij als eerste Weesper over de finish kwam. Tijdens het zwemmen en fietsen moest hij Barry Dooper nog voor zich dulden, maar op het looponderdeel sloeg hij zijn slag. Nog voor de eerste doorkomst op het Grote Plein was Frank zijn belager voorbij. Met Barry (tien keer snelste Weesper) had Frank vele jaren een mooie strijd uitgevochten, maar nooit wist hij Barry in Weesp te verslaan. Deze keer dus wel. Barry feliciteerde Frank van harte met de woorden "Gaaf man!"


Frank wint dan toch van Barry

Vrouwen
Ook bij de Weesper dames is er een nieuwe ster aan het firmament. Emma den Besten wist Paula van der Pouw voorbij te streven. Na het fietsen lag ze nog achter haar, maar op het looponderdeel sloeg de huisarts haar slag. De snelste Weespse werd tweede overall bij de vrouwen, achter Maaike Vooren uit Alkmaar. In een eindsprint bleef Emma Kim Groeneveld uit Sint Pancras net voor. Paula van der Pouw werd tweede Weespse en vierde overall.


Emma den Besten geniet van haar overwinning

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant