Afbeelding
Foto's: André Verheul

WeesperNieuws Triatlon zegetocht voor Steff Overmars

Sport

WEESP - De WeesperNieuws Triatlon van zondag is - zoals vooraf was verwacht - een prooi geworden voor Steff Overmars. De Hilversummer, vorig jaar ook de sterkste, bleek al snel veel te sterk voor de concurrentie. 

De 28ste en zonnige editie was al beslist voordat de torenhoge favoriet van zijn fiets afstapte en zijn hardloopschoenen aantrok. Uiteindelijk legde Overmars de Weesper Kwart (één kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen, tien kilometer hardlopen) af in een tijd van 1 uur, 42 minuten en 37 seconden.

"Het ging waanzinnig, boven verwachting", jubelde de winnaar na de finish op het Grote Plein. Overmars kwam niet als eerste het water uit, maar was op de fiets veel sneller dan alle anderen. "En dan raak je uit zicht en gaan al die andere jongens naar elkaar kijken."

Toen Overmars begon aan het hardlooponderdeel had hij al een paar minuten voorsprong op de atleten daarachter. Volop genietend kon de Hilversummer daarom de laatste kilometers door de straten van Weesp lopen. "Prachtig hier. Dit is een mooi evenement. En we hadden natuurlijk superweer."

Afsnijden
Weespers Ricardo Scholten en Robert Parinussa eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats, al vond die laatste dat zijn plaatsgenoot het niet helemaal eerlijk had gespeeld. Scholten heeft in de wisselzone - tussen het fietsen en lopen - een stukje afgesneden. Direct na de finish ging Parinussa de discussie aan met Scholten.

UPDATE:
De jury heeft Ricardo Scholten gediskwalificeerd. Het podium is als volgt: 1. Steff Overmars, 2. Robert Parinussa, 3. Martijn Boot. 
Lees ook: 'Diskwalificatie terecht'

Deborah Schouten
Bij de vrouwen ging de winst eveneens naar de grote favoriet. Deborah Schoten uit Weesp kwam als eerste over de finish. 

Van de 409 deelnemers, verdeeld over twee series, stonden er 162 Weespers aan de start. De triatlon mag daarmee, ook onder Weespers, nog steeds ongekend populair worden genoemd. 

Jubileum
Barry Dooper en Dirk van Hoek volbrachten de 'Weesper kwart' voor de 25e keer. 

Barry...

en Dirk.

Zie ook: WeesperNieuws Triatlon in beeld

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant