Afbeelding

Bewoners Leeuwenveld willen snelle aanleg geluidsscherm

Politiek

WEESP - Bewoners van Leeuwenveld zien liever vandaag dan morgen nog een geluidsscherm langs het spoor komen om geluidsoverlast tegen te gaan. Ze zijn een petitie gestart die al meer dan honderd keer is ondertekend. 

De bewoners stellen dat de grenswaarden voor het spoorgeluid op meerdere plekken binnen hun wijk fors wordt overschreden. Daar wordt volgens hen niets aan gedaan. "De gemeente Weesp acht het geen noodzaak om hier actie tegen te ondernemen", schrijven de bewoners in hun petitie. "Plaatsing van geluidsschermen op korte termijn wordt door de gemeente Weesp gezien als een niet rendabele investering en is vooralsnog gepland voor in 2027."

De bewoners menen dat de aanleg naar voren moet worden geschoven. Nog negen jaar wachten is volgens hen onacceptabel. "Het railverkeer bezorgt bewoners in onze wijk binnenshuis en in onze tuinen overlast", voegen ze toe. Als de gemeente afziet van plaatsen van het geluidsscherm moet er volgens hen een andere passende oplossing komen.

WSP vraagt geluidsmeting aan
De steun voor de petitie van de buurt is ook de WSP opgevallen. De grootste raadspartij komt deze maand met een verzoek richting het gemeentebestuur om een goede representatieve geluidsmeting te houden om te kijken hoe groot de problemen van de buurt nou echt zijn. "We willen dat goed in kaart brengen", vertelt WSP-raadslid Jolien van Galen Last. 

Van Galen Last laat weten de geluidsproblemen te kennen. "De bewoners hebben er echt last van en moeten tegemoet gekomen worden met een oplossing. Dat kan echt niet wachten."

Het WSP-raadslid stelt verder dat ProRail afgelopen week wel een defecte wissel heeft verholpen. "Deze zorgde voor veel extra geluidsoverlast omdat hij steeds bij wisselen een harde klap gaf. Dat scheelt al een hoop."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant