Afbeelding
Foto: André Verheul

Harmonisatie van regelgeving Weesp en Amsterdam

Politiek

WEESP - Op 24 maart is de gemeente Weesp alweer twee jaar gefuseerd met de gemeente Amsterdam. Vanaf die dag vervallen de regels van de voormalige gemeente Weesp

Voor een aantal regels is in 2022 bepaald dat de Amsterdamse regelgeving al ging gelden in Weesp. In andere gevallen is ervoor gekozen om nog vast te houden aan de regels van de oude gemeente. In de tussentijd heeft verdere harmonisatie plaatsgevonden, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen en afvalstoffen.

Op 23 januari heeft het college besloten dat de Amsterdamse regels die nu nog niet gelden voor Weesp per 24 maart wel van toepassing zijn. De gemeenteraad heeft dit op 29 februari overgenomen. Er bestaan een paar uitzonderingen:

  • Weesp is niet opgenomen in de Omgevingsvisie Amsterdam 2050. Weesp heeft een eigen omgevingsvisie: de Omgevingsvisie Weesp 2050.
  • Het Groenbeleidsplan Weesp blijft ook gelden, in elk geval tot de nieuwe Hoofdgroenstructuur Amsterdam.
  • De Verordening Binnenhavengeld Pleziervaart zal vanaf 1 januari 2025 gelden in Weesp. Er wordt gewerkt met een ‘ingroeimodel’. Daarbij krijgen Weespers een korting op het normale BHG-tarief.
  • Het terrassenbeleid van Weesp wordt eveneens gecontinueerd.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant