Afbeelding

Weesp onderzoekt zich suf

Politiek

WEESP - Weesp wil de komende jaren veel plannen voor de stad gaan onderzoeken. Dat staat in de begroting voor volgend jaar.

In de begroting zet het college ook haar speerpunten op een rijtje. En dat zijn er nogal wat. B en W gaat zich suf onderzoeken de komende periode: naar een natuurspeeltuin, de noodzaak van betaald parkeren, veiliger schoolroutes, meer betaalbare woningen in de Bloemendalerpolder, zwemles voor minder draagkrachtigen, meer ligplaatsen voor bootjes, een nieuw evenemententerrein, een stadsstrand en de terugkeer van het water in de Achtergracht.

Verder hebben B en W de komende tijd hun handen vol aan (het begeleiden van) een nieuw schansenplan, het stationsgebied, de Laurentiustoren, winkelcentrum Hogeweij, jongerenhuisvesting en een nautisch kwartier aan de Nijverheidslaan. Maar vooral aan de transities in het sociaal domein, een monsterklus die vooralsnog gladjes in de begroting is verwerkt.

Financieel heeft Weesp de zaakjes aardig op orde, er is genoeg geld. Maar echt geld voor het nieuwe beleid is er ook niet. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant