De flyer met daarin de adressen
De flyer met daarin de adressen

College: 'Publiceren adres al jaren normaal bij raadslid'

Politiek

WEESP - Een gemeenteraadslid is een volksvertegenwoordiger en daarmee een publiek figuur. Publiceren van adresgegevens van dezen in de Gemeentegids is goed gebruik. Dat zegt het college van B en W op bezwaren van Gerton van Unnik.

Gerton van Unnik (Duurzame StadsBelangen) stuurde vorige week een serie pittige vragen naar het college nadat zijn adres in een rectificatie op de Gemeentegids opnieuw huis-aan-huis werd verspreid. Hij zegt bedreigd te worden en vindt het belachelijk dat zijn adres is gepubliceerd.

Geen bezwaar
Het college antwoordt nu. Volgens B en W worden de adresgegevens al jaren verspreid in de Gemeentegids en dat had Van Unnik kunnen weten toen hij zich verkiesbaar stelde. Ook heeft niemand van de gemeenteraad ooit kenbaar gemaakt het publiceren een probleem te vinden. "Daarbij wil het college graag opmerken dat de heer Van Unnik geen probleem maakte van de publicatie van zijn woonadres toen de gemeentegids in november 2014 huis-aan-huis verspreid werd."

Burgemeester stapt niet op
Van Unnik stelde ook dat burgemeester Bas Jan van Bochove moet opstappen omdat hij een raadslid in gevaar heeft gebracht. Van Bochove laat weten dit niet te doen. 

Bedreigd
Verder adviseert het college aan Gerton van Unnik contact op te nemen met de politie als hij bedreigd wordt. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant