Afbeelding
Audio

Provincie komt snel met toekomstplan

Politiek

WEESP - De provincie Noord-Holland komt deze maand met een definitief plan voor de bestuurlijke toekomst van het Gooi. Dat zei burgemeester Bas Jan van Bochove op Radio Weesp.

Daarin stellen Gedeputeerde Staten welke gemeenten er wat hen betreft moeten gaan fuseren, samenwerken en met wie. In 2016 verscheen een onderzoek naar de mogelijkheden. Belangrijkste conclusie van dit rapport, dat in augustus werd gepresenteerd, is dat in de Gooi en Vechtstreek in 2023 maximaal drie grote gemeenten zijn.

Goosie Meren of Amsterdam
Alle gemeenten hebben ondertussen op de plan gereageerd en nu is het aan de beurt van de provincie. De gemeenteraad van Weesp heeft vorig jaar een uitvoerig onderzoek naar de eigen bestuurskracht gedaan. De conclusie daaruit is dat Weesp niet lang zelfstandig meer kan blijven. Vooruitlopend op wat de provincie goeddunkt, heeft de raad van Weesp besloten onderzoek te doen naar aansluiting bij Gooise Meren óf Amsterdam.

Van Bochove verwacht niet anders dan dat de provincie serieus rekening houdt met de koers die Weesp heeft ingezet, zo zei hij in het interview op Radio Weesp.

Audio: Burgemeester Van Bochove over 'het jaar van de herindeling'
Burgemeester Van Bochove over 'het jaar van de herindeling'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant