Afbeelding

Aftellen naar de Weesper Wielerronde

Sport

WEESP - Een paar honderd amateurwielrenners komen zondag naar Weesp voor de elfde Weesper Wielerronde. Het belooft voor de liefhebber weer een spektakel te worden. 

Start en finish zijn op de Groeneweg. Het parcours loopt vervolgens over de Achtergracht, het Buitenveer, de Irenelaan en de Van Houtenlaan, waarna de renners weer terugkeren op de Groeneweg.

In de bocht
"Aan de start heb je een leuk plekje en kun je veel goed zien, maar als je echt voor het spektakel komt moet je een bocht opzoeken. De renners razen daar met hoge snelheden doorheen. Soms denk je echt dat ze heel hard de hekken in rijden, maar dan gaat het toch nog net goed. Puur genot om naar te kijken", aldus organisator Jan de Wee. 

12.00 uur
Het eerste startschot wordt zondag om twaalf uur gelost. Dan vertrekken de 'nieuwelingen' voor hun race over 40 kilometer. Vervolgens starten om 13.15 uur de Masters 40+ voor de race over 60 kilometer, om 14.45 uur de dames voor een race van 40 kilometer en om 16.00 uur de Masters 40- voor hun race over 70 kilometer.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant