Afbeelding

Aftrap seniorentennis bij Weesper Tennis Club

Sport

WEESP - Zo'n tien oudere Weespers waagden zich donderdag op de tennisbaan van WTC aan de Papelaan. Zij doen mee aan het seniorentennisproject van de Gemeente Weesp in samenwerking met de tennisclub. Deze week was de eerste les.

Hoofdtrainer Michael Dissel liet de deelnemers eerst een tijdje oefenen met een gewone bal. Vervolgens deelde hij rackets en tennisballen uit en gingen de senioren echt aan de slag. Sommigen hadden vroeger al getennist, maar voor de meesten was het de eerste kennismaking met de sport.
De deelnemers hadden er veel plezier in. Van Dissel hield iedereen in de gaten en gaf waar nodig aanwijzingen en adviezen. Het project duurt vijf weken. Daarna kunnen de senioren beslissen of ze lid worden van de tennisclub. Tennisvoorzitter Cor Bavinck en beleidsadviseur Merel Diemont zijn tevreden over de animo voor de pilot. "Het gaat in dit project vooral om bewegen, buiten zijn en sociaal contact, het spelniveau doet er totaal niet toe. Iedereen is welkom." 


Wie zich nog niet aangemeld, maar eigenlijk ook wel graag wil meedoen kan contact opnemen via 0294-410732. Langskomen om vanaf het terras toe te kijken mag ook. De volgende les is donderdag 14 september om 14.30 uur. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant