Afbeelding

Beginnende ondernemer? Zo regel je al je financiële zaken

Advertorial

Als zelfstandig ondernemer heb je veel meer vrijheid dan wanneer je in loondienst werkt. Daarom wil jij misschien voor jezelf beginnen. Besef je alleen wel dat het zelfstandig ondernemerschap ook een aantal nadelen met zich meebrengt. Zo ben je zelf bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de financiën. Veel startende ondernemers in Weesp weten niet precies hoe ze dit regelen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij je namelijk om al je financiële zaken te regelen als je beginnend ondernemer bent.

Open een zakelijke rekening
Sta je ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel? Dan raden wij je aan om op korte termijn een zakelijke rekening te openen. Een bedrijfsrekening is voor de meeste bedrijven in Weesp weliswaar niet verplicht, maar met zo’n rekening wordt het een stuk makkelijker om de financiële zaken van je bedrijf te regelen. Gebruik jij je privérekening voor je bedrijf? Dan lopen zakelijke en persoonlijke geldstromen door elkaar en dat zorgt ervoor dat je al snel het overzicht verliest. Bij een zakelijke rekening is dit niet het geval, want je gebruikt deze rekening alleen voor je bedrijf.

Houd je administratie bij
De administratie wordt vaak gezien als de minst leuke kant van het ondernemerschap. Begrijpelijk, maar je kunt er niet omheen. Ondernemers in Nederland zijn namelijk verplicht een administratie voor hun bedrijf aan te leggen. Neem je hier een loopje mee? Dan kun je in de problemen komen. Bovendien worden de financiën van je bedrijf een rommeltje als je niet met de administratie aan de slag gaat. Reserveer daarom elke week een paar uurtjes om de administratie bij te werken. Je bent er zo veel minder tijd aan kwijt dan wanneer je alles aan het einde van de maand, het kwartaal of het jaar in één keer moet doen.

Gebruik een boekhoudprogramma
Veel beginnende ondernemers in Weesp hebben geen kaas gegeten van boekhouden. Geldt dit ook voor jou? Dan kan het handig zijn om een boekhoudprogramma te gebruiken. Zo’n programma vertelt je precies wat je moet doen, waardoor je vaak in staat bent om zelf je administratie bij te houden. Als je ook een zakelijke rekening hebt, kun je deze vaak aan dit programma koppelen. Alle transactie die je met je bedrijfsrekening doet, worden dan automatisch ingelezen. Doordat je ze niet langer handmatig in hoeft te voeren, bespaar je tijd.

Heb je nog geen zakelijke rekening, maar wil je er wel eentje openen? Kies dan voor een pakket met een boekhoudkoppeling. Als je dit niet doet, kun jij je bedrijfsrekening niet aan het programma koppelen. Je kunt dit direct regelen, want bij de meeste banken kun je tegenwoordig een zakelijke rekening online openen. Nadat je een pakket gekozen hebt, doorloop je de stappen en dien je een aanvraag in.

Neem een boekhouder in de armen
Wie het lastig vindt om de financiën van zijn bedrijf te regelen, kan dit ook uitbesteden aan een boekhouder. Zo’n iemand neemt je alle financiële zaken uit handen, waardoor je hier zelf geen omkijken naar hebt. Het nadeel is alleen dat boekhouders doorgaans behoorlijk veel geld kosten en als beginnende ondernemer in Weesp wil jij je kosten het liefst zo laag mogelijk houden. Overweeg daarom goed of je het de moeite waard vindt om de financiële zaken door iemand anders te laten regelen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant