Brandweer helpt mensen in de lift
Brandweer helpt mensen in de lift

Stroomstoring treft deel Weesp

Algemeen

Een grote stroomstoring heeft maandagochtend voor flink wat overlast gezorgd in Weesp. Om vijf voor elf in de ochtend viel in de wijken Noord-West en Hogeweij de stroom uit. Volgens netbeheerder Liander gaf een kabel in de buurt van de Kostverlorenstraat problemen. Rond half één was de storing weer voorbij.

Liander heeft de stroom via andere kabels omgeleid. De kapotte hoofdleiding wordt snel opgegraven. Door de storing kwamen aan de Heemraadweg en de Waarschapsstraat meerdere mensen vast te zitten in de lift. De hulpdiensten namen met spoed een kijkje bij de opsluiting in de flat aan de Heemraadweg; het was namelijk onduidelijk of de persoon in de lift zijn been had gebroken. Dat bleek niet het geval te zijn. Ook de tandartspraktijk aan de C. van Drosthagenstraat had last van de storing; de brandmelders gingen spontaan af.

In winkelcentrum Hogeweij moesten de Albert Heijn en de Deen tijdelijk hun deuren sluiten. Door de storing werkten de lampen en de koeling in de supermarkten niet meer. Op de kruisingen in de wijken gaven de stoplichten ook de geest. 

Albert Heijn tijdelijk dicht door stroomstoring
Stoplichten doen het ook niet meer
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant