Het definitieve ontwerp van de gevelrij aan de Achtergracht
Het definitieve ontwerp van de gevelrij aan de Achtergracht

Plan Achtergracht wordt lager

Algemeen

De architecten van het nieuwbouwplan aan de Achtergracht in Weesp hebben het ontwerp van het winkelcentrum een paar meter lager gemaakt. Dat bleek tijdens de presentatie van het definitieve ontwerp aan de Welstandscommissie. De hoogte was een groot bezwaar bij omwonenden.

Aan de Achtergracht moet de komende jaren een nieuwe winkelcentrum komen; met daarin onder meer een Albert Heijn. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage. Het eerste ontwerp werd positief ontvangen, maar was volgens de Welstandcommissie en buurtbewoners wel iets te hoog. Ook was er kritiek op de blinde muur aan de achterkant van het plan. Ook dat is door de architecten aangepast; de muur wordt mooier uitgevoerd en komt verder van de huizen aan het Singel te liggen.

De architect heeft verder in het ontwerp rekening gehouden met de terugkeer van een aantal oude gevelstenen. Die liggen nu nog op de zolder van het stadhuis, maar horen eigenlijk thuis aan de Achtergracht. De komende maanden worden de plannen helemaal uitgewerkt. Eind dit jaar worden ze aan de gemeenteraad voorgelegd. De bouw moet in 2013 beginnen.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant