Cees van Vliet, voorzitter bedrijvenvereniging IVW
Cees van Vliet, voorzitter bedrijvenvereniging IVW

IVW: 'Komst Action is belangrijk voor Weesp'

Algemeen Dossier: Megastore Action Weesp

WEESP - Bedrijvenvereniging IVW juicht de komst van een grote Action op het bedrijventerrein van Weesp toe. Dat laat voorzitter Cees van Vliet weten.

De megastore levert 50 arbeidsplaatsen op, zorgt voor een positieve uitstraling en kan vervolgens ook andere grotere partijen naar Weesp lokken, zo somt Van Vliet de voordelen op. “Dat alles is hard nodig om het bedrijventerrein een positieve impuls te geven. Dat is van groot belang voor heel Weesp en daar werken we met elkaar al lang aan. De belangstelling van Action bewijst dat Weesp wordt gezien in de markt”, zegt hij.

Detaillistenorganisatie WDO is tegen deze ontwikkeling, omdat het klanten uit de binnenstad zou trekken. Van Vliet is daar niet van overtuigd, maar zegt wel dat er zorgvuldig moet worden omgegaan met deze zaak. “Zowel voor de binnenstad als voor het bedrijventerrein.”

Action is een snelgroeiende winkelketen met ruim 250 vestigingen in Benelux en Duitsland. Het bedrijf wil zich graag vestigen in deze regio en heeft na overleg met de gemeente gekozen voor de Hogeweyselaan in Weesp. B&W zijn akkoord, maar de gemeenteraad heeft er ook nog iets over te zeggen.
 

De Action-vestiging in Dokkum
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant