Zege op karakter handbalsters We Have

Ondanks dat het spel met vlagen gewoon slecht was, hebben de handbalsters van We Have zaterdag gewonnen van Fulmen. De handbalsters trokken op karakter de punten naar de ploeg en stapten met 12-16 van het veld. We Have keek al vroeg tegen een achterstand aan en moest alles op alles zetten om nog wat van het duel te maken. Fulmen was op de meeste fronten sterker dan We Have, maar de Weespers toonden een stuk meer vechtlust. Na rust (7-7) konden de Weespers vooral na breaks een reeks doelpunten maken en alsnog afstand nemen van Fulmen. Daardoor houdt We Have de grootste kansen op de eerste plaats de komende weken.

Stunt van handballers

Een heuse stunt zondag van de handballers van We Have. De Weespers versloegen het doorgaans veel sterkere Lelystad verrassend met 14-15.
We Have speelde onverwachts erg sterk en kon meteen een voorsprong pakken en zette Lelystad zeker voor rust met vlagen goed vast. De tegenstander kwam voor rust wat terug, maar speelde geen moment echt goed. Dat We Have na de eerste helft op 8-8 stond tegen het sterke Lelystad gaf de ploeg veel hoop en dat was na rust op het veld goed te merken. We Have speelde met veel vertrouwen en stond erg sterk. Vooral de slotfase van de Weespers was goed. Even stond We Have op een spaarzame achterstand, maar met twee benutte penalty's pakten de Weespers toch de zege.

Koploper te sterk voor volleybalsters

Een maatje te groot. Dat was koploper Lovoc vrijdagavond voor de volleybalsters van Oberon. De Weespers hadden geen moment echt kans op een goed resultaat en werden met goed volleybal aan de kant gezet: 4-0.
Oberon startte nog goed en kon zeker de eerste set nog goed meedoen om het punt, maar het goede spel zakte al snel weg. Na de eerste set met 25-20 verloren te hebben, werden de marges steeds groter. Lovoc verschalkte Oberon vervolgens met 25-15, 25-8 en 25-11. Het ontbrak Oberon aan durf en vechtlust. Met name blokkerend was Lovoc een maatje sterker dan Oberon.

Waterpoloërs komen goed weg

Even leek het erop dat de waterpoloërs van Triton de zege nog weggaven zaterdag. De Weespers zagen een voorsprong tegen Flevo verdampen tot 4-4, maar konden de laatste seconde alsnog de zege pakken.
Ondanks de benauwde zege was het spel van de Weesper waterpoloërs geen moment echt slecht. Door goals van Jasper Versteeg, Richard Overmars, Paul Duijn en Marcel Koenders stond Triton al snel op een afgetekende voorsprong. De Weespers waren een maatje te groot voor Flevo, maar hadden zoals zo vaak het lopende waterpolojaar veel problemen met het afronden van kansen. Dat zorgde ervoor dat Flevo sterk kon terugkomen en zelfs even kans had op een goed resultaat tegen de Weespers. Vlak voor de slotseconde verstreek konden de Weespers alsnog de volle punten pakken door een treffer van Rob Mooijman.