FC Weesp pakt knap punt

WEESP - Een gestolen punt, maar de vreugde was zondag toch groot voor FC Weesp. De Weespers pakten knap een punt tegen koploper Magreb '90: 1-1.

FC Weesp probeerde vooral vanaf de opbouw de aanval van Magreb '90 te ontregelen. De Weespers loerden vooral op de counter, maar beseften al vroeg dat Magreb '90 ondanks alles vaak twee stappen sneller en beter voetbalt dan FC Weesp. Dat het halverwege de eerste helft ook 0-1 werd voor de koploper, verbaasde geen enkele toeschouwer. Dat FC Weesp het spel daarna goed oppakte, was de te verrassender. Magreb '90 kreeg nog wel enkele kansen op meer goals, maar het was aan het goede spel van de Weespers te danken dat de stand slechts op 0-1 bleef staan. Vlak voordat het duel werd afgefloten was Marcin Kmiciek bepalend voor de meer aanvallende Weespers. De Weesper trapte naar een corner de bal door de benen voor de doelman en zorgde zo knap voor een punt voor FC Weesp.

Zwaarbevochten punt zaterdag
Vooral door veel vechtlust te tonen heeft de zaterdag van FC Weesp zaterdag een punt gepakt. De voetballers hadden problemen met FC Driebergen, maar stapten met een terechte 3-3 van het veld.

Vooral na rust speelde FC Weesp een stuk beter dan daarvoor. Met het goede voetbal van de eerste fase van het duel kon FC Weesp al vroeg de 2-2 maken door een treffer van Lesley Las van Bennekom. De treffer bezorgde FC Weesp meer en meer voetbal. Dat zorgde ook voor meer aanvallen en vervolgens een voorsprong. Met een penalty kon Alex Fransen de stand op 2-3 zetten, FC Driebergen maakte daarna 3-3.