Afbeelding

Samir Rahmouni geeft strijd nog niet op

Algemeen Dossier: Samir Rahmouni uit raad gezet

WEESP - Samir Rahmouni sluit een nieuwe rechtsgang niet uit. De DEP-politicus overweegt zijn ontslag uit de gemeenteraad van Weesp voor het Europese Hof te brengen. Los daarvan denkt hij na hoe hij bij volgende raadsverkiezingen opnieuw een rol van betekenis kan spelen.

Rahmouni vindt dat met zijn ontslag wordt voorbijgegaan aan de ruim 450 mensen die op hem gestemd hebben. "Een artikel uit een oude kieswet is belangrijker dan al deze democratisch uitgebrachte stemmen", zo zegt hij. Door bij het Europese Hof in beroep te gaan, hoopt hij een signaal af te geven naar de wetgever in de Tweede Kamer.

Rahmouni is definitief uit de gemeenteraad van Weesp gezet, omdat hij vorig jaar onvoldoende op zijn adres in Weesp verbleef. Volgens de Kieswet moet een raadslid wonen in de plaats waar hij raadslid is.

Bij volgende raadsverkiezingen wil Rahmouni zich verkiesbaar stellen voor een landelijke partij, mogelijk de SP. Met zijn solo-partij DEP kan hij onvoldoende bereiken, zo stelt hij nu vast. Wil hij een nieuwe kans maken, dan zal hij daadwerkelijk in Weesp moeten wonen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant