Gooise Waterlus moet impuls aan recreatievaart geven
Gooise Waterlus moet impuls aan recreatievaart geven

Provincie vraagt mening van Weesp over Gooise Waterlus

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp wordt betrokken bij de tweede fase van het onderzoek naar de eventuele komst van een 'Gooise Waterlus'. Dat laat de provincie Noord-Holland weten. Vorige week werden de eerste onderzoeksresultaten naar buiten gebracht.

Die resultaten zijn niet positief. Volgens onderzoeksbureau Witteveen en Bos is de vaarverbinding door het Gooi slecht voor de natuur en verliesgevend. Toch schiet de provincie het plan nog niet af. Er komt een tweede onderzoeksfase voordat de definitieve beslissing valt. 

De Gooise Waterlus, officieel: 'Vaart in de Vaart', is een plan om een vaarverbinding te maken over de Vecht bij Muiden, langs het Naardermeer en weer terug de Vecht op bij Fort Uitermeer. Zo kan er een rondje worden gevaren. De sloten en sluizen die daar toegankelijk voor worden gemaakt, zijn nu nog gesloten voor de recreatievaart. Veel instanties zijn niet blij met het plan.

De Waterlus komt langs Weesp, maar de gemeente is bij de onderzoeken nog niet om haar mening gevraagd. Ook Naarden en Hilversum worden betrokken. De beslissing over het plan valt deze zomer. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant