Afbeelding

D66: bekijk fusie van drie met Wijdemeren

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - De D66-fracties van Weesp, Muiden en Naarden willen onderzoeken of een fusie met de drie gemeenten en Wijdemeren haalbaar is. Het samengaan moet op 1 januari 2015 al een feit zijn. Zo laten ze in een persbericht weten.

De democraten menen dat een fusie voor Weesp, Muiden en Naarden noodzakelijk is. De steden zouden het alleen niet meer redden. D66 wil wel dat Bussum niet wordt buitengesloten. Omdat de gemeente niet wil fuseren, moet er een uitgebreide ambtelijke samenwerking worden opgezet. 

Ook de Kamerfractie van D66 staat achter het plan. "Het is goed dat de lokale politiek niet bij de pakken neerzit en de scherven van de Tweede Kamer oppakt", aldus Kamerlid Gerard Schouw. 

Opvallend is dat het plan wordt gesteund door de D66-wethouders van de gemeenten. Weesper wethouder Christian Zierleyn stelt: "Samengaan is echt nodig als we alles wat we op onze bordjes hebben goed willen doen."

Eerder liet een meerderheid van de Weesper gemeenteraad al weten de mogelijkheden tot samenwerking tussen Weesp, Muiden en Naarden te willen onderzoeken. Het gaat de raad nog te ver om nu al over een fusie te praten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant