Middeleeuwse ontvangst voor de viering.
Middeleeuwse ontvangst voor de viering.

Grote Kerk viert 550 jaar

Algemeen

WEESP – De Laurenskerk, ofwel de Grote Kerk, bestaat precies 550 jaar. Om dat te vieren was er zondagochtend een Middeleeuwse Volksviering voor 'Jan en Alleman'. Veel bezoekers namen het thema letterlijk en spoedden zich naar de kerk in middeleeuwse kledij.

Strobalen vervingen veel banken, dieren waren welkom en er heerste een gezellige, rommelige sfeer. De organisators wilden op deze manier benadrukken dat het Godshuis in de Middeleeuwen de plek was waar alles gebeurde: vieringen, markt, maar ook een plek om te schuilen en te delen.

De Protestante Gemeente Weesp en Driemond heeft nog meer feestelijkheden op het programma om de 550 jaar te vieren. Zo is er zondagmiddag een 'Laurenslunch', waarvoor alle Weespers een toegangskaart in de vorm van een broodzak konden kopen. De opbrengst van de lunch gaat volledig naar de Weesper Voedselbank.

Op 14 september organiseert 'Vrienden van de Grote kerk' een sponsordiner in Breughelstijl, ook hiervoor gaat een deel van de opbrengst naar de Voedselbank. De feestelijkheden worden afgesloten met een musical/cabaret door Kees Posthumus en Juul Beerda over het leven van Laurentius op 29 september. Hiervoor is de toegang gratis.

Een bomvolle Laurenskerk.
Wat oreert deze monnik?
Voorgangers Jan Haen en Marije Hage.
Katholieke kerk viert het feest mee.
De natabelen van weleer.
Arm en rijk vindt elkaar.
Een kerk vol allerlei pluimage.
Laatkomers in stijl.
Weesper Saxofoon Kwartet.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant