Afbeelding

Raad bekijkt morgen miljoen aan bezuinigingen

Algemeen

WEESP - De gemeenteraad bekijkt morgenavond waar de benodigde geld vandaan moet komen voor de bezuinigingen van dit jaar. De Welstandscommissie gaat waarschijnlijk verdwijnen en mogelijk wordt het aanvragen van paspoorten duurder.

Weesp moet volgend jaar bijna een miljoen euro bezuinigen. Daarom wordt morgen waarschijnlijk besloten om de Welstandscommissie op te doeken, ondanks een uitbreiding met burgers eerder dit jaar. Ook wordt het duurder om te bouwen in Weesp (hogere bouwleges), wordt het duurder om een paspoort aan te vragen (hogere leges Burgerzaken) en wordt het onderhoud aan wegen en openbaar groen op een lager pitje gezet.

Dat meldt het WeesperNieuws vandaag.

De wijkoverleggen moeten het met veel minder geld gaan doen. Ook is het mogelijk dat begraven in Weesp fors duurder wordt en worden er Bijzondere Opsporingsambtenaren ingehuurd om meer boetes uit te schrijven tegen hondenbezitters die zich niet aan de regels houden. Ook staat de subsidie voor het Alzheimercafé op losse schroeven.

Al deze maatregelen moeten een besparing van ruim 1 miljoen euro opleveren. Er is maar 900.000 euro nodig, daardoor is het mogelijk dat de raad een, of enkele, van de maatregelen voorlopig laat vallen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant