Afbeelding

'Fusie van Weesp, Muiden en Naarden was in 2009 al te licht'

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Een fusie van Weesp, Muiden en Naarden is al eens onderzocht en het zou niet wijs zijn dat opnieuw te onderzoeken. Dat zegt Wolter Lemstra vandaag in het WeesperNieuws.

Lemstra was in 2009 de voorzitter van de Commissie van Wijzen die de fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum heeft onderzocht. De fusievariant zonder Bussum is toen ook tegen het licht gehouden.

"De GV4-fusie was al tweede keus. De toekomst is eigenlijk alleen gewaarborgd in een grote Gooigemeente. Als er nu weer een onderzoek wordt gestart, is dat dubbel werk. We hebben dat toen al bekeken en te licht bevonden", zo zegt Lemstra tegen het WeesperNieuws.

Ook Dick de Cloe sluit zich vandaag aan bij de woorden van Wolter Lemstra. Hij zat destijds ook in de commissie. Tegenwoordig is hij burgemeester van Maasdriel. "Er is ook gekeken naar de fusie van drie gemeenten, maar die werd inderdaad als onvoldoende beschouwd", zo stelt De Cloe.

Weesp en Muiden willen een onderzoek naar een fusie met Naarden.

Maart 2009: Muiden, Naarden en Weesp zij-aan-zij naast staatssecretaris Bijleveld tijdens de presentatie van het fusierapport van de Commissie van Wijze mannen. Conclusie van dat rapport: de GV4-variant geeft de beste kans op een solide bestuurlijke toekomst.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant