Hooijmaijers (tweede van rechts) bij ondertekening plan Bloemendalerpolder
Hooijmaijers (tweede van rechts) bij ondertekening plan Bloemendalerpolder

'Hooijmaijers heeft schijn tegen in Bloemendalerpolder'

Algemeen

WEESP - Er zijn geen concrete aanwijzingen dat er door oud-gedeputeerde Hooijmaijers is gerommeld bij het nieuwbouwproject in de Bloemendalerpolder. Wel is er sprake van de schijn van belangenverstrengeling. Dat concludeert de Commissie Schoon Schip.

De commissie heeft onderzoek gedaan naar onregelmatigheden bij de provincie Noord-Holland. Aanleiding voor het onderzoek is de zaak Hooijmaijers. Gisteren werd het eindrapport gepresenteerd. Hooijmaijers heeft in de Bloemendalerpolder overeenkomsten gesloten met ontwikkelaars. Hij liet zich echter door diezelfde ontwikkelaars ook inhuren als adviseur.

Verder is het opvallend dat Hooijmaijers de afgelopen jaren verschillende malen is benaderd door projectontwikkelaars met het verzoek om te mogen bouwen aan de oostkant van de wijk Aetsveld. Hooijmaijers stuurden al deze verzoeken op advies van zijn eigen organisatie door naar de gemeente.

Er loopt ook nog een ander onderzoek en een rechtszaak tegen Hooijmaijers. Onlangs verklaarde wethouder Van der Hoeven over dat onderzoek dat er geen besmette link is met het bouwplan in de polder. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant