Afbeelding

Rijk over Domijn-terrein: take it or leave it

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - Het wordt erop of eronder voor Het Domijn. De eerste poging om hun terrein aan de Bloemendalerweg te kopen is mislukt. Wethouder Zierleyn heeft extra tijd bedongen voor een nieuwe, ultieme poging het kunstenaarscollectief toch voor Weesp te behouden.

Het terrein is eigendom van het Rijk. Het Domijn heeft een erfpachtcontract dat op 31 december 2012 afloopt. Het Rijk wil het terrein daarna leeg verkopen. Het Domijn moet daarom dus weg.

De gemeente wil het terrein in principe kopen, om daarmee Het Domijn voor Weesp te behouden. Het bod van de gemeente op het terrein werd deze week afgewezen door het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB).

Het RVOB houdt echter de deur op een kier door met een tegenvoorstel te komen, zo meldt wethouder Zierleyn. Hij noemt dat een ultieme mogelijkheid alsnog de gewenste deal uit het vuur te slepen. 

'PostNL is reddingsboei'
De financiering daarvan leunt zwaar op de komst van PostNL, dat op het terrein een groot sorteercentrum wil bouwen. De komst van PostNL is volgens wethouder Zierleyn nu een absolute voorwaarde. Het Domijn wil het sorteercentrum liever niet als buurman, maar heeft volgens de wethouder nu geen keus meer. "PostNL is de reddingsboei voor Het Domijn", bevestigt hij.

De gemeenteraad van Weesp is gisteren achter gesloten deuren op de hoogte gebracht van de situatie. De raad wil dat Het Domijn behouden blijft en PostNL komt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant