Barry Dooper won dit jaar als eerste Weesper ooit de triatlon
Barry Dooper won dit jaar als eerste Weesper ooit de triatlon

Toch twee startseries WeesperNieuws triatlon

Algemeen Triatlon

WEESP - Er komt een tweede start tijdens de WeesperNieuws Triatlon. Dat betekent dat er meer deelnemers aan de start kunnen verschijnen en dat voor Weesper deelnemers geen loting nodig is.

Het besluit is genomen naar aanleiding van de reacties op het voornemen van eerder dit jaar, om ook Weespers in te loten. Dat was omdat een tweede startserie organisatorisch aanvankelijk te lastig bleek. Maar met hulp van vrijwilligers van triatlons uit de regio zou het toch kunnen lukken. De laatste weken is er druk overleg geweest om de nieuwe opzet haalbaar te maken. Het is nu bijna rond.

De eerste start wordt voor (sub)toppers, de tweede voor recreanten. Misschien moet het parcours iets aangepast worden. De inschrijving, normaal in januari, blijft nog even gesloten totdat alles rond is. Weespers zijn verzekerd van deelname, anderen kunnen eventueel worden uitgeloot. De triatlonorganisatie roept Weespers op alleen in te schrijven als de deelname serieus is, om zo geen startbewijzen onnodig bezet te houden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant