Afbeelding
Vooruitblik

2013 wordt het jaar van:

Algemeen Dossier: Vervanging Weesperbrug

WEESP - Het Domijn, FC Weesp, De Woningbouw, Weespers aan de Wand. Zomaar een greep uit de onderwerpen die dit nieuwe jaar waarschijnlijk het nieuws gaan beheersen. De redactie van het WeesperNieuws blikt alvast vooruit.

Cultureel
Er gaan dit jaar belangrijke dingen gebeuren op cultureel gebied. Allereerst moet het al snel duidelijk worden hoe de toekomst van het Domijn eruit komt te zien. Kunnen de kunstenaars in Weesp blijven? Ook viert de City of Wesopa een jubileum: 25 jaar na de heropening en verhuist tijdens Pinksteren Weespers aan de Wand naar de Van Houtenkerk.

Woningmarkt
In 2013 worden veel bouwprojecten in de stad opgeleverd. Het Meidoorneiland moet klaar zijn, aan het einde van het jaar moet de bouw van de Papelaan worden afgerond. Ook 't Weespergilde en de nieuwe Brede School worden opgeleverd. Ook gaat de verkoop van het project Papeveld van start. Woningcorporatie de Woningbouw wil fuseren met Ymere.

Sport
Op 22 mei 2003 werd voetbalvereniging FC Weesp opgericht. Dus dit jaar bestaan ze 10 jaar. Ook is eind augustus de WeesperNieuws triatlon weer, voor het eerst met twee startseries.

Bruggen
2013 wordt ook het jaar van de bruggen. Het gekissebis over de spoorbrug zal doorgaan, de Weesperbrug wordt vernieuwd, de Vechtbrug op de N236 zal waarschijnlijk onder handen worden genomen en aan de Lange Muiderweg begint de bouw van de nieuwe lokale brug.

Politiek
Geen verkiezingen in 2013, wel meer duidelijkheid over een nieuw fusieplan van de gemeente Weesp. Er loopt een onderzoek naar een fusie met Muiden en Naarden. De resultaten worden dit jaar verwacht.

Kabelkrant, WeesperNieuws
Een andere mijlpaal: in 1988 werd de Kabelkrant Weesp opgericht. Daar kwam later het WeesperNieuws uit voort. Ook een gegeven waar in 2013 bij stil wordt gestaan. Hoera!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant