Afbeelding

Oranjevereniging laat vuurwerk op Koninginnedag vallen

Algemeen

WEESP - De kans dat er met Koninginnedag vuurwerk wordt afgestoken in Weesp is zeer gering. Dat vertelt voorzitter Hans Burggraaff van de Oranjevereniging. De rechter heeft de Dierenbescherming in het gelijk gesteld.

"De Dierenbescherming heeft met succes bezwaar gemaakt tegen een besluit van het ministerie van Landbouw om met terugwerkende kracht het vuurwerk wel toe te staan", zo legt Burggraaff uit. Natuurliefhebbers vinden namelijk dat vuurwerk de broedende vogels stoort. 

Hans Burggraaff vindt het erg jammer dat de uitspraak het afsteken van vuurwerk in de weg staat. Dit jaar wordt Koningin Beatrix 75 jaar en bestaat het Koninkrijk 200 jaar. "Dat was extra reden voor een feestje, maar wij gaan geen extra moeite meer doen om alsnog vuurwerk te mogen afsteken."

De enige optie is dat een andere partij in het land via een andere manier pogingen gaat doen om toch vuurwerk te mogen afsteken. De uitspraak voor Weesp kan namelijk gevolgen hebben voor alle feesten waar vuurwerk wordt afgestoken in Nederland. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant