Afbeelding

Door 'Haren' moet organisator leuren met Weesper Winterfeest

Algemeen

WEESP - Organisator Alfred Kersbergen heeft voor de derde keer een alternatieve locatie moeten zoeken voor de jongerenavond van het Weesper Winterfeest. De Facebookrellen in Haren spelen hem parten bij de vergunningaanvragen.

"Ik wil gewoon weer een leuk feest voor de jeugd organiseren. Maar ik hoor alleen nog maar: Haren, Facebook, rellen, drankmisbruik. Het is volslagen belachelijk", zegt Kersbergen.

Het Weesper Winterfeest wordt sinds 2002 gehouden en bestaat uit twee avonden: de vrijdagavond voor 16+, de zaterdagavond voor 18+. Dit jaar stelde de gemeente Weesp strengere eisen aan de beveiliging, waardoor de organisatie voor Kersbergen te duur werd. Hij week uit naar het Dorpshuis van Nigtevecht. De gemeente Stichtse Vecht verbood echter de 16+-avond. Vervolgens dacht Kersbergen in het Spiegelhuys van Nederhorst den Berg terecht te kunnen, maar daar wilde de gemeente Wijdemeren niet aan.

Nu gaat de eerste avond (aanstaande vrijdag) plaatsvinden in een café aan het Leidseplein in Amsterdam. Dat betekent echter dat de 16- en 17-jarigen er niet terecht kunnen. "Er komen al heel veel kaarten terug, helaas", zegt Kersbergen.

De 18+-avond (aanstaande zaterdag) vindt plaats in het Dorpshuis van Nigtevecht. Kersbergen verwacht daar ruim 400 bezoekers, onder wie veel Weespers.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant