Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Algemeen

SDO met 'lucky goal' langs FC Weesp

Met een krappe nederlaag tegen SDO heeft FC Weesp zondag de eerste plaats moeten afstaan. De Weespers speelden een futloos duel tegen de Bussumers. SDO had aan een gelukstreffer voldoende voor de 1-0. Van goed voetbal was geen moment sprake, dat maakte het duel wel spannend. De twee ploegen kregen al snel kansjes, maar konden de toeschouwers geen moment bekoren. Na rust werd het duel wat leuker. SDO benutte de kansen net wat beter.

Fouten nekken MHCW

Vooral door een hele reeks aan fouten hebben de hockeysters van MHCW zondag slechts een punt overgehouden aan het duel met Roomburg: 3-3. MHCW kwam al snel dom op achterstand, maar rechtte daarna de rug. De hockeysters speelden een stuk sterker en konden nog voor rust terugkomen voor goals van Tessel van Manen en topscorer Merel van Kassel. Na rust kwam zelfs een derde goal, maar daarna gaf het team alles weg.

Hockeyers pakken zege

Zonder al te grote problemen hebben de hockeyers van MHCW weer eens een zege geboekt. De kwakkelende Weesper hockeyers waren zondag met 2-0 te sterk voor Terriërs. Hoewel het spel veel beter kon, was er geen moment echt gevaar voor de ploeg. MHCW speelde naar behoren, maar maakte her en der nog wat foutjes. Voor rust kwam MHCW op voorsprong, na de thee zette de ploeg door. De twee goals werden gemaakt door Taco Hoogendijk.

Zure nederlaag Oberon

Een tegenvaller vlak voor het weekend voor de volleyballers van Oberon. De Weespers leden een zure nederlaag tegen het veel slechter presterende AVV Keistad: 3-1. Oberon startte nog voortvarend en kon door hard te knokken met 22-25 de eerste set pakken. Daarna nam de tegenstander het spel helemaal over en werd Oberon op momenten weggespeeld. Eerst kwam AVV Keistad met 25-15 terug, daarna zette het team met 25-20 en 25-21 goed door. Er was voor Oberon geen houden aan.

Ook nederlaag volleybalsters

Ook de volleybalsters van Oberon hebben zaterdag geen zege kunnen pakken. De Weespers moesten genoegen nemen met een 3-1 nederlaag tegen het net wat beter presterende Salvo '67. Oberon kreeg meteen veel druk te verduren van Salvo '67. De tegenstander van de Weespers pakte met 25-19 de eerste set. Door hard de knokken kwam Oberon vervolgens terug met 22-25. Salvo '67 was daarna beter dan de Weespers en won door 25-22 en 25-18.

Geen problemen waterpoloërs

Zonder echt grote problemen hebben de waterpoloërs van Triton zaterdagavond gewonnen van SG Stichtse Vecht. Na een spannende slotfase zwommen de Weespers met 8-7 naar de kant. De eerste helft van het duel speelden de Weespers erg sterk en stond er al snel een afgetekende voorsprong op het scorebord. Nadat Triton met 7-3 voorstond werd het nog even spannend. De tegenstander kwam terug, maar kwam net tekort om nog punten te pakken.