FC Weesp doelman Arno Copier stopt een strafschop. Foto: Herman Hermsen

FC Weesp moet wachten op feestje

WEESP - Ondanks een afgetekende 0-7 zege op OSM'75 moet FC Weesp nog even wachten met het ontkurken van de champagneflessen. De Weespers wonnen zonder problemen, maar hoorden al halverwege de tweede helft dat concurrent NVC geen fouten had gemaakt. Daardoor volgt komende donderdag een play-offduel tussen de twee ploegen op de nummer één te bepalen.

FC Weesp kende zondag vooral na rust geen problemen met OSM '75. Voor de rust was de ploeg al snel beter, maar duurde het lang voor er goals kwamen. Vlak voor rust kwam FC Weesp toch op voorsprong. Toen vlak na de rust ook de tweede treffer op het scorebord kwam, was het hek van de dam. FC Weesp kon met een hele reeks goede aanvallen een zevenklapper produceren.

"We hebben goed gespeeld", besefte coach Karel Knaap na afloop. "We hebben hoe dan ook goed gepresteerd. Als je bedenkt dat we nu, na 26 duels, evenveel punten hebben als NVC dan mag je alleen maar veel respect voor deze spelersgroep hebben. Wat er donderdag ook gebeurt, de jongens hebben het heel goed gedaan."

Voetbalsters doen goede zaken
Na een knappe zege op concurrenten Buitenveldert (0-1) hebben de voetbalsters van FC Weesp nog kansen om eerste te worden.

FC Weesp speelde zondag erg sterk en was erg gewaagd aan de Amsterdammers. Na een half uur spelen kon Tess Brunekreef de Weesper goal maken. De tegenstander zette daarna nog aan en kreeg zelfs een strafschop, maar deze werd gestopt. Daarna was het, ondanks nog enkele kansen, gespeeld.