D66 wil toch onderzoeken of hier een crematorium kan komen
D66 wil toch onderzoeken of hier een crematorium kan komen

Crematoriumplan maakt onverwachtse terugkeer

Algemeen

WEESP - Er wordt weer gesproken over de komst van een crematorium aan de Utrechtseweg. D66 stelde donderdagavond in de gemeenteraad voor om toch de mogelijkheden te gaan onderzoeken van een crematorium naast begraafplaats Carspelhof. 

De democraten willen het plan weer terug op tafel hebben om de opknapbeurten van de begraafplaatsen Carspelhof en Landscroon voor een deel te betalen

De terugkeer van het crematoriumplan is onverwachts. Eind 2011 besloot de gemeenteraad dat er geen crematorium aan de Utrechtseweg mocht komen

Ook de terugkeer van het plan op de agenda van de gemeenteraad kwam donderdag onverwachts. D66 voegde pas op het laatste moment het idee toe aan de agenda. Ongeveer de helft van de gemeenteraad was daarvan niet op de hoogte en reageerde furieus. Er was veel onbegrip dat zo'n gevoelig onderwerp ineens met zoveel haast moest worden besproken.

Het voorstel werd voor nu teruggetrokken en uitgesteld. Het idee om toch een onderzoek naar een crematorium te starten, wordt daarom pas op zijn vroegst volgende maand besproken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant