In het plan staat ook het opknappen van Landscroon
In het plan staat ook het opknappen van Landscroon

Nog geen duidelijkheid begraafplaatsen

Algemeen

WEESP - Er komt waarschijnlijk op korte termijn geen duidelijkheid over het opknappen en aanpassen van de begraafplaatsen Landscroon en Carspelhof. Raadsleden die het plan dinsdag bespraken, kwamen tot de conclusie dat niet duidelijk is hoe het betaald moet worden.

In maart werd een groot toekomstplan voor de begraafplaatsen gepresenteerd. Onderdeel daarvan waren uitbreidingen van de urnentuin van Carspelhof aan de Utrechtseweg en het grondig renoveren van de oude begraafplaats Landscroon aan de Korte Muiderweg. Begraven zou op die begraafplaats dan ook weer mogelijk moeten worden.

Het Masterplan Begraafplaatsen, zoals het pakket heet, wordt ook steeds genoemd rondom de discussie over de komst van een crematorium aan de Utrechtseweg. De verwachting is dat als het plan eenmaal besproken gaat worden door de gemeenteraad er een verzoek zal worden gedaan om toch de komst van een crematorium te onderzoeken. 

Zover is het nog niet. De raadscommissie die het plan dinsdag besprak, heeft geadviseerd het aan te passen zodat duidelijk wordt hoe het betaald moet gaan worden. Dat kan nog wel even duren. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant