In 2011 stroomde raadszaal nog vol met tegenstanders
In 2011 stroomde raadszaal nog vol met tegenstanders

Buurt furieus over vernieuwd crematoriumplan

Algemeen

WEESP - Buurtbewoners van de Utrechtseweg hebben geen goed woord over voor het plan om toch weer de komst van een crematorium naast Carspelhof te onderzoeken. Ze zijn furieus dat het plan ineens weer op de agenda van de gemeenteraad werd gezet.

Pas enkele uren voor de start van de raadsvergadering werd bij de buurt bekend dat D66 met het voorstel kwam. Doordat het plan officieel niet eens op de agenda van de gemeenteraad stond, mochten de buurtbewoners ook niet inspreken. Zij voelden zich compleet overvallen.

De buurtbewoners die donderdagavond naar het stadhuis waren afgekomen lieten hun ongenoegen duidelijk merken. Zij verweten de gemeenteraad dat de gang van zaken ondemocratisch was. Zij kregen bijval van een deel van de gemeenteraad, die ook was overvallen met de terugkeer van de plannen. De behandeling is dan ook uitgesteld tot op zijn vroegst volgende maand.

Bewoners van de Utrechtseweg waren altijd al fel gekant tegen de komst van een crematorium in hun buurt. Zij vrezen voor overlast, stellen dat er voldoende capaciteit in de regio is en dat een van de mooiste stukjes Weesp wordt aangetast. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant