Afbeelding

Weesper Watersportfestival bomvol activiteiten

Algemeen

WEESP - Commotie in de Kom, dat is zaterdag het thema van het Weesper Watersportfestival. Ambtenaar Wim Gijben nam het stokje twee jaar geleden over van Cor van Willigenburg.  "Er is weer veel te zien, maar ook veel te doen."

"Naast de braderie, de oude ambachten en de shantykoren, zijn er dit jaar extra veel doe-activiteiten. Er is een open Weesper kampioenschap roeien, een viswedstrijd voor de jeugd, een roeiwedstrijd met visbootjes, aquabubbels en als afsluiter is er waterskiën in de Kom. Kortom, een leuke dag voor jong en oud", zo vertelt Gijben.

De watersportdag is van 10.00 tot 16.00 uur in en rond de Kom. Dit is er allemaal te doen:
Braderie
Kleine, gezellige braderie met onder meer watersportproducten, nautische geschenkartikelen en natuurlijk lekkere visjes. Er doen ook wat lokale winkeliers mee.
Shantykoren
Op verschillende plekken en momenten laten Shantykoren van zich horen. Zij zingen vrolijke maar soms ook weemoedige zeemansliederen.
Oude ambachten
Ambachtslieden laten zien hoe in het verleden touwwerk en zeildoek werd geconserveerd om verrotting tegen te gaan. Ook een palingroker, een wasvrouw en een smid delen de geheimen van hun vak.
Kampioenschap Roeien
Bij de stand van Roeivereniging Weesp kan worden gestreden in het Open Weesper Kampioenschap Roeien. Dat gebeurt op Ergometers.

Viswedstrijd
De Algemene Weesper Hengelaars Bond houdt een viswedstrijd voor de jeugd. Verzamelen om 13.30 uur ter hoogte van de City. Er wordt gevist tot 16.00 uur. Voor voer wordt gezorgd en hengels zijn te leen.
Bijzondere boten
In de Kom liggen allerlei fraaie boten, zoals rivierklipper Anna van Oranje. De Watermelody heeft ansichtkaarten en officiële postzegels met daarp een afbeelding van het schip in de aanbieding. 

Aquabubbels
Ter hoogte van 't Heertje kunnen kinderen in een grote plastic bal het water op. Blijven staan is erg moeilijk, maar rollen is net zo leuk.
Roeiwedstrijd
Ter hoogte van 't Helletje is de Vecht het strijdtoneel voor een roeiwedstrijd met visboten.
Waterskiën
Wie durft? Vanaf 16.00 uur kan er in de Kom worden gewaterskied. Leuk om te doen, maar ook leuk om naar te kijken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant