Afbeelding

Hockeyclub legt het nog eens uit

Algemeen

WEESP -  Voorzitter Cor Bos van de Mixed Hockey Club Weesp heeft op Radio Weesp nog eens uitgelegd waarom zijn club meer dan een half miljoen euro van de gemeente vraagt voor een nieuw clubhuis. Hij snapt dat het vreemd overkomt, maar toch is het een reëel verhaal, stelde hij.

Toen de hockeyclub verhuisde naar de 's-Gravelandseweg was het clubhuis (gebouwd door en voor The Victory) daar eigenlijk al te klein. De club is doorgegroeid naar 800 leden, de verwachting is dat er over enkele jaren 1000 leden zijn. Behalve te klein is het clubhuis ook sterk verouderd. 

"Een nieuw clubhuis kost minstens 1 miljoen euro. Dat zijn de kale bouwkosten. Dat is goedkoper dan bij andere clubs. Een half miljoen van de gemeente is natuurlijk veel geld, maar we kunnen er eigenlijk niets mee. Ook niet opknappen. Onafhankelijke partijen hebben onderzocht dat nieuwbouw voordeliger is dan renoveren."

Bos zegt dat de club er al veel tijd en geld insteekt en zal blijven bijdragen met onder meer inzamelingsacties. "Maar een verschil van 5 ton is daarmee echt niet te dichten. Dan kunnen alle plannen de prullenbak in en zou ik het niet meer weten."

De raadscommissie buigt zich woensdag over deze zaak.

Beluister het radiointerview met hockeyvoorzitter Cor Bos.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant