De vliegende pont of fietszweefbrug lijkt nog het meest op een kabelbaan
De vliegende pont of fietszweefbrug lijkt nog het meest op een kabelbaan

Vliegende pont uit Weesp vooralsnog niet in Nigtevecht

Algemeen

WEESP - In Nigtevecht is al jaren een verhitte discussie gaande over de aanleg van een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Het Weesper bedrijf Trekwerk heeft een opvallend alternatief: een vliegende pont. Maar dit innovatieve idee mag niet meedoen aan de aanbestedingsprocedure. Trekwerk is daar verbolgen over.

Trekwerk maakt theatertechnische installaties in heel Europa. Vanuit die techniek is ook de vliegende pont tot stand gekomen, ook wel de fietshangzweefbrug genoemd. Zo'n installatie lijkt nog het meest op een kabelbaan. Het Weesper bedrijf omschrijft dit als een innovatief concept dat zowel economisch als voor het milieu aanzienlijke voordelen kent ten opzichte van een vaste brug.

Veel bewoners van Nigtevecht zijn tegen een grote stalen brug bij hun dorp, maar de fietshangbrug zou op minder weerstand stuiten.

Trekwerk zegt geen gehoor te krijgen bij de Stuurgroep Fietsbrug Nigtevecht, die het project in opdracht van de betrokken provincies en gemeenten tot stand moet brengen. Trekwerk heeft een pleitnota geschreven in de hoop de bestuurders van dit project te overtuigen om de vliegende pont toch in de aanbestedingsprocedure mee te nemen. 

Zie hoe de pont vliegt in dit filmpje:

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant