Joop van Riessen (links) vertelt net zo beeldend als hij schrijft
Joop van Riessen (links) vertelt net zo beeldend als hij schrijft

Joop van Riessen ontmoet fans in de BoekenArk

Algemeen

WEESP - Misdaadschrijver en oud-politiehoofdcommissaris Joop van Riessen was zaterdagmiddag te gast in de BoekenArk. Naast de toonbank was een hoekje ingericht waar lezers in gesprek konden gaan met de auteur. Ook signeerde hij er zijn nieuwe boek Paniek op de Haarlemmerdijk.  

Van Riessen nam alle tijd voor zijn fans. Hij vertelde hoe het is om als schrijver uit zo'n enorme bron aan kennis en ervaring te kunnen putten: "Ik heb natuurlijk van alles meegemaakt. Sommige dingen waren zo gruwelijk en bizar, die verzin je als schrijver niet eens."

Toch baseert Van Riessen zijn boeken niet op waargebeurde verhalen en voert hij geen bestaande personages op: "Daar waag ik me niet aan. Maar omdat ik hoofdcommissaris ben geweest van de Amsterdamse politie wordt dat vaak niet geloofd. Dan herkennen ze er toch een bepaalde zaak in of iemand denkt zichzelf te herkennen."

Terwijl Van Riessen nog druk bezig is zijn recentste boek te promoten, is hij ondertussen ook alweer druk bezig met het schrijven van een nieuw boek. "Dat moet ik van mezelf, anders raak ik de discipline misschien kwijt."

De BoekenArk had de misdaadschrijver uitgenodigd vanwege de 'Maand van het Spannende Boek'. De komende zaterdagmiddagen is er steeds een andere schrijver te gast in de winkel.     

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant