Afbeelding

Programma van weekend vol activiteiten in Weesp

Algemeen

WEESP - Dit weekend Weesp in om te kijken naar de reizende voorstelling Tortellini, een koopje te scoren op Lappendag of te genieten van de muzikale klanken tijdens het Grachtenconcert? Of wellicht om een van de deelnemers van de Vechtloop aan te moedigen?

Er zijn zaterdag en zondag tal van activiteiten in de stad. Het WeesperNieuws zet ze op een rij:

Lappendag
Voor de winkels staan zaterdag in het centrum in totaal zo'n 35 kramen en tentjes met met speciale aanbiedingen. Het is weer Weesper Lappendag. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen, zoals maskers maken, het spel De Toren van Pisa en lekkere ijsjes. Een Italiaanse zanger zorgt voor muziek. Aansluitend gaat de culinaire theatertour Tortellini van start.

Reizende voorstelling Tortellini
De Weesper winkeliers, de lokale horeca en de regisseurs van de City brengen reuring in de stad met de culinaire theatertour Tortellini. De deelnemers worden door acteurs op sleeptouw genomen door het centrum. Onderweg en op verschillende locaties krijgt het publiek scènes, muziek, gerechten en drankjes voorgeschoteld. Het thema is Italië. Deelname kost € 34,95 inclusief diner en drankjes.

Spannend
In de BoekenArk is zaterdag schrijfster Mel Wallis de Vries te gast. Zij schrijft spannende boeken voor tieners. Van 14.00 tot 16.00 uur.

Cityquiz
De City sluit het quizseizoen af met een XL-editie van de Cityquiz. Meedoen kan met een team van maximaal 5 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl. Niet-deelnemers kunnen de quiz volgen vanuit het theatercafé. Na afloop is er een afterparty met gezelligheid en muziek. Vrij entree.

Koopzondag
Het is koopzondag. De winkels in het centrum zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

Grachtenconcert
Restaurant Minevitus en café Amstelstroom blazen zondag het Weesper Grachtenconcert nieuw leven in. Tussen 13.00 en 17.00 uur speelt 'Stormvogel and his Ladybirds' funky en latin jazz. De band wordt afgewisseld met optredens van muzikaal talent van Weesper bodem: The Wet Paper Boys, Broken Strings en Christiaan de Jong. De presentatie is in handen van Margot Veltman.

Vechtloop
Op zondag is de 32e editie van de Vechtloop, Het parcours voert langs de Vecht en (afhankelijk van de afstand) dit jaar voor het eerst ook deels door de binnenstad. Afstanden: 2,5 km, 5 km, 10 km, 15 km en 21 km.

Start en finish op het terrein van de bij MHCW aan de 's-Gravelandseweg. Daar is ook de 'fanzone', waar de lopers (afhankelijk van de afstand) meerdere keren passeren. De starts zijn vanaf 11.30 uur. Voor de kinderen zijn er de Scholierenloop en de Mini-Kids-Run (starts vanaf 11.00 uur). Wie liever wandelt, kan terecht op de Vechtwalk: wandeltochten van 10 en 25 km (start vanaf 8.30 uur) .

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant