Afbeelding

Politieberichten: illegaal feest en een snel terug gevonden auto

Algemeen

WEESP - Een illegaal feest, een ruzie tussen een schipper en brugwachter, een snel teruggevonden auto en een gestolen portemonnee met honderden euro's contant. De politie meldt over de afgelopen week de volgende incidenten:

Feestje
Agenten hebben een beginnend feestje aan het Spoorpad zaterdagavond afgeblazen. De feestgangers werden ontdekt nadat even verderop een klein bermbrandje was gemeld.

De brand werd niet gevonden, maar toen agenten in de omgeving op zoek gingen, vonden ze bij de spoorbrug ongeveer 20 jongeren die net een feestje wilde gaan bouwen. Op last van de politie werden de spullen weer ingepakt.

Ruzie
Agenten hebben donderdag moeten bemiddelen bij een ruzie tussen een schipper, de brugwachter en de beheerder van de VVW-steiger aan de Hoogstraat.

De schipper wilde niet betalen toen hij zijn boot aan de steiger aanmeerde. Dat pikte de VVW niet. Een ruzie ontstond en de politie werd gebeld. Die hebben de schipper de keuze gegeven: betalen of doorvaren. Hij koos voor het eerste en betaalde het liggeld.

Gestolen
Een groene Audi A4 Quattro is in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen en enkele uren later even verderop weer teruggevonden. De auto werd in de nacht van donderdag op vrijdag meegenomen. Agenten vonden hem vrijdagavond terug aan de Hogeweyselaan.

Het slot aan de bestuurderskant was kapot geboord. 

Veel geld
Een portemonnee met daarin enkele honderden euro's aan contanten is donderdag meegenomen bij FysioTrainingscentrum Weesp op het Van Houten Industriepark.

De zwarte leren portefeuille lag onbeheerd in de kantine en werd tussen 20.00 en 23.00 uur meegenomen.

Fietsen
Twee damesfietsen zijn zaterdag gestolen vanaf de Ossenmarkt.

Volgens de politie gaat het om twee fietsen van het merk Batavus. De een was zwart en de andere meerkleurig.

Buitenboordmotor
Van een roeiboot aan de 's-Gravelandseweg is vorige week in de nacht van woensdag op donderdag de buitenboordmotor gestolen. De dieven namen tussen zeven uur 's avonds en tien uur de volgende morgen de blauwe Yamaha kortstaart buitenboordmotor mee.

Straatroof
De politie is donderdagavond in de omgeving van de Rabobank op zoek geweest naar een blanke man op een scooter die geprobeerd had een 16-jarige Weespse van haar telefoon te beroven. De man werd niet gevonden.  Meer informatie en signalement: www.weespernieuws.nl/lees/25104/straatroof-bij-rabobank-mislukt

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant