Afbeelding

Woningbouw gaat door met weghalen van schotels

Algemeen

WEESP - De Woningbouw gaat door met het sommeren van huurders om satellietschotels van de gevels af te halen. De woningcorporatie begon daar in 2011 mee, maar na hevig protest werd eerst het oordeel van de rechter gevraagd. Die procedures zijn nu afgerond.

In januari 2011 besloot De Woningbouw dat huurders hun schotelantennes van de gevel moesten halen. Een storm van protest volgde, er werden honderden handtekeningen opgehaald tegen het besluit. Daarop besloot de Woningbouw om in overleg met de huurders een bodemprocedure te starten om het oordeel van de rechter te vragen. 

"Inmiddels zijn er diverse vonnissen gewezen waarin het standpunt van De Woningbouw ten aanzien van de schotelantennes wordt bevestigd. De betrokken huurders hebben dan ook te horen gekregen dat zij hun schotelantenne moeten verwijderen", zo meldt De Woningbouw.

En dus gaat De Woningbouw door met het aanschrijven van huurders met een schotelantenne aan de muur. Omdat de Schildersbuurt recentelijk is opgeknapt, krijgen de huurders in deze wijk als eerste een brief. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant