Afbeelding

MHCW moet zelf begroting clubhuis sluitend zien te krijgen

Algemeen

WEESP - De Mixed Hockeyclub Weesp moet zelf op zoek naar manieren om de begroting voor het nieuwe clubhuis sluitend te krijgen. De club pleitte bij de raadscommissie voor een hogere bijdrage van de gemeente, maar de commissie liet duidelijk blijken dat de gemeenteraad er niets meer bij doet.

De kosten van de bouw zijn door een aantal aanpassingen teruggebracht tot 1,2 miljoen euro. De club kan zelf 200.000 euro op tafel leggen. Daarnaast kan de club een lening aangaan van 230.000 tot 280.000 euro, waar de gemeente garant voor wil staan. De gemeenteraad wil maximaal 500.000 euro bijdragen. Dat betekent dat, afhankelijk van de hoogte van de lening, er nog een tekort is van 220.000 tot 270.000 euro.

Het college van B&W rekende voor dat de club dat gat kan overbruggen met een contributieverhoging van 25 euro per lid. De club vindt dat te gortig en vraagt de raad om een hogere bijdrage van de gemeente.

De raadsfracties gaven gisteravond aan dat de club daar niet op moet rekenen. Alleen de PvdA houdt een slag om de arm en komt misschien met een aangepast voorstel. De gemeenteraad neemt later deze maand een besluit.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant