Burgemeester Horseling op bezoek bij echtpaar Roetman
Burgemeester Horseling op bezoek bij echtpaar Roetman

Cor en Rie Roetman fietsten een eindje met elkaar op

Algemeen

WEESP – Na een ontmoeting op de fiets in Nederhorst den Berg zijn Cor Roetman en Rie Bouwer niet meer zonder elkaar geweest. Dinsdag vierden zij hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Bart Horseling kwam langs om de felicitaties over te brengen.

Drieënzestig jaar geleden fietste Cor Roetman, zoon van schilder Jan Roetman, naar Nederhorst den Berg voor een avondje vertier met vrienden. Daar liep hij Rie Bouwer tegen het lijf. Het klikte. Vele afspraakjes later trouwde het stel op 24 september 1953 in Weesp. Na hun huwelijk trokken ze in bij Cors ouders in de Julianastraat. Daar heeft hij tot 1993 het schildersvak beoefend. Rie bestierde het gezin, deed veertig jaar vrijwilligerswerk voor de gereformeerde kerk en hield de winkel aan huis draaiende. Cor was naast zijn werk 27 jaar vrijwilliger bij de brandweer en is nu nog steeds actief bij de Historische Kring. Na het pensioen van Cor zijn ze verhuisd naar een flat aan de Gemeenschapspolderweg en leiden ze samen een gezellig leven. Het diamanten echtpaar kijkt terug op een fijn huwelijk.

Zaterdag wordt de mijlpaal groots gevierd met de drie kinderen, vier kleinkinderen en familie en vrienden in de Theaterzaal in De Hogeweyk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant